Pasas, vizos

Primename, kad į užsienį galima vykti tik turint galiojantį pasą. Pasas, kurio galiojimo terminas baigiasi kelionės metu, laikomas negaliojančiu. Daugelis valstybių (Egiptas, Tunisas, Turkija ir kt. ne ES valstybės) reikalauja, kad turisto pasas galiotų ne trumpiau kaip 6 mėnesius skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos (gali būti reikalaujama ir 12 mėnesių galiojančio paso, pvz., vykstant į Indiją). Patariama tai išsiaiškinti prieš išvykstant ir, esant reikalui, pasikeisti pasą ir prasitęsti jo galiojimo laiką. Tikslesnę informaciją apie tai gali suteikti kelionių agentūra, migracijos tarnybos. Pažymėtina, kad vaikų asmens dokumentai galioja trumpesnį laiką (2-5 metus), todėl ruošdami vaiką kelionei tėvai (globėjai) turėtų atkreipti dėmesį į jo paso galiojimo laiką. Daugiau informacijos apie sienų kirtimo ir pasų tvarką rasite www.urm.lt arba www.pasienis.lt.

Valstybių, į kurias vykstant Lietuvos piliečiams nereikia vizos, sąrašą galite rasti Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos svetainėje internete: http://www.urm.lt. Tarp šių šalių yra Graikijos Respublika, Ispanijos Karalystė, Italijos Respublika, Portugalijos Respublika, Kroatijos Respublika, Kipras, Bulgarijos Respublika, Prancūzijos Respublika.

Egiptas

1. Hurgados oro uostas

Imigracija

  •  Įvažiavimo į Egiptą viza galioja 30 dienų.
  •  Lietuvos Respublikos piliečiai, vykstantys į Egiptą su diplomatiniu pasu, taip pat asmenys be pilietybės (aliens) privalo iš anksto gauti Egipto vizą Egipto Arabų Respublikos ambasadoje.
  •  Turisto pasas turi galioti ne trumpiau kaip 6 mėnesius skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos.
  • Muitai
  • Kiekvienam keleiviui draudžiama į Egiptą įsivežti daugiau kaip 3 butelius alkoholinių gėrimų.
  • Į Egiptą draudžiama įsivežti daugiau kaip 5000 Egipto svarų ir 10000 dolerių grynaisiais pinigais.
  • Griežtai draudžiama su savimi gabenti koralus ir kitas jūros būtybes. Už tai Egipte numatytos baudos.


Civilinė aviacija

Užsakomieji skrydžiai:

  •  Elektroninio bilieto keleivio skrydžio informacija (lėktuvo bilietas) turi būti išduotas į abi puses – į priekį ir atgal. Lėktuvo biliete turi būti nurodyta ta pati atvykimo ir išvykimo vieta bei vežėjas. Atvykimo ir išvykimo datos turi būti vizos galiojimo intervale. Elektroninio bilieto keleivio skrydžio informacija (lėktuvo bilietas) turi būti spausdinta.
  •  Nėra leidžiama išvykti iš Hurgados oro uosto užsakomuoju skrydžiu, jeigu turistas šalyje buvo ilgiau kaip 12 savaičių.


2. Šarm aš Šeicho oro uostas

Imigracija

  •  Persijos įlankos šalių viza (angl. gulf visa) galioja Akabos ir Šv. Kotrynos vienuolyno lankymui 14 dienų (prašome atkreipti dėmesį, jog ši viza negalioja lankant Kairą ir Luksorą). Jeigu turistas pase gavo šios vizos antspaudą ir vėliau nori gauti įvažiavimo į Egiptą vizą, jis/ji tai gali padaryti sumokėję atitinkamo dydžio mokestį.
  •  Įvažiavimo į Egiptą viza galioja 30 dienų.
  •  Asmuo, vykstantis į Egiptą su diplomatiniu pasu, privalo iš anksto gauti vizą Egipto Arabų Respublikos ambasadoje.
  •  Asmenys be pilietybės prieš atvykimą į Egiptą yra patikrinami Egipto teisėsaugos institucijų. Likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki atvykimo būtina pateikti asmens be pilietybės paso kopiją. Siekiant išvengti įvažiavimo eilių dėl saugumo patikrų, asmenys be pilietybės gali gauti vizą ir saugumo patvirtinimą iš Egipto Arabų Respublikos ambasados prieš atvykdami į Egiptą.
  •  Turisto pasas turi galioti ne trumpiau kaip 6 mėnesius skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos.
  • Muitai
  •  Kiekvienam keleiviui draudžiama į Egiptą įsivežti daugiau kaip 1 butelį alkoholinių gėrimų.
  •  Į Egiptą draudžiama įsivežti daugiau kaip 5000 Egipto svarų ir 10000 dolerių grynaisiais pinigais.
  •  Turistai privalo muitinės tarnyboms parodyti visus vežamus elektronikos prietaisus. Kai kurie elektronikos prietaisai, kaip pvz. video kameros, privalo būti deklaruoti ir užregistruoti pasuose. Prieš išvykimą iš Egipto turistai turi atšaukti tokias registracijos žymas parodydami užregistruotus prietaisus muitinės tarnyboms.
  •  Griežtai draudžiama su savimi gabenti koralus ir kitas jūros būtybes. Už tai Egipte numatytos baudos.

 

Civilinė aviacija

Užsakomieji skrydžiai:

  •  Elektroninio bilieto keleivio skrydžio informacija (lėktuvo bilietas) turi būti išduotas į abi puses – į priekį ir atgal. Lėktuvo biliete turi būti nurodyta ta pati atvykimo ir išvykimo vieta bei vežėjas. Atvykimo ir išvykimo datos turi būti vizos galiojimo intervale. Elektroninio bilieto keleivio skrydžio informacija (lėktuvo bilietas) turi būti spausdinta.
  •  Nėra leidžiama išvykti iš Šarm aš Šeicho oro uosto užsakomuoju skrydžiu, jeigu turistas šalyje buvo ilgiau kaip 30 dienų. Jeigu turistas yra užsisakęs ilgesnę negu 30 dienų (bet ne ilgesnės trukmės kaip 90 dienų) kelionę, jis/ji turi gauti leidimą skrydžiui iš Egipto civilinės aviacijos administracijos. Leidimui gauti turistas turi pateikti paso kopiją, elektroninio bilieto keleivio skrydžio informaciją (lėktuvo bilietą) į abi puses, kelionės programos kopiją ir viešbučio kuponą. Tokiu atveju turistui nebus leidžiama grįžti užsakomuoju skrydžiu, o tik reguliariuoju.

 

3. Marsa Alamo oro uostas

Imigracija

  •  Įvažiavimo į Egiptą viza galioja 30 dienų.
  •  Asmuo, vykstantis į Egiptą su diplomatiniu pasu, privalo iš anksto gauti vizą Egipto Arabų Respublikos ambasadoje.
  •  Asmenys be pilietybės prieš atvykimą į Egiptą yra patikrinami Egipto teisėsaugos institucijų. Likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki atvykimo būtina pateikti asmens be pilietybės paso kopiją. Siekiant išvengti įvažiavimo eilių dėl saugumo patikrų, asmenys be pilietybės gali gauti vizą ir saugumo patvirtinimą iš Egipto Arabų Respublikos ambasados prieš atvykdami į Egiptą.
  •  Turisto pasas turi galioti ne trumpiau kaip 6 mėnesius skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos.
  • Muitai
  •  Turistai privalo muitinės tarnyboms parodyti visus vežamus elektronikos prietaisus. Kai kurie elektronikos prietaisai, kaip pvz. video kameros, privalo būti deklaruoti ir užregistruoti pasuose. Prieš išvykimą iš Egipto turistai turi atšaukti tokias registracijos žymas parodydami užregistruotus prietaisus muitinės tarnyboms.
  •  Griežtai draudžiama su savimi gabenti koralus ir kitas jūros būtybes. Už tai Egipte numatytos baudos.
  •  Kiekvienam keleiviui draudžiama į Egiptą įsivežti daugiau kaip 1 butelį alkoholinių gėrimų.
  •  Į Egiptą draudžiama įsivežti daugiau kaip 5000 Egipto svarų ir 10000 dolerių grynaisiais pinigais.

 

Civilinė aviacija

Užsakomieji skrydžiai:

  •  Elektroninio bilieto keleivio skrydžio informacija (lėktuvo bilietas) turi būti išduotas į abi puses – į priekį ir atgal. Lėktuvo biliete turi būti nurodyta ta pati atvykimo ir išvykimo vieta bei vežėjas. Atvykimo ir išvykimo datos turi būti vizos galiojimo intervale. Elektroninio bilieto keleivio skrydžio informacija (lėktuvo bilietas) turi būti spausdinta.
  •  Nėra leidžiama išvykti iš Marsa Alamo oro uosto užsakomuoju skrydžiu, jeigu turistas šalyje buvo ilgiau kaip 30 dienų. Jeigu turistas yra užsisakęs ilgesnę negu 30 dienų (bet ne ilgesnės trukmės kaip 90 dienų) kelionę, sumokėjęs papildomai jis/ji turi gauti leidimą skristi užsakomuoju skrydžiu iš Egipto civilinės aviacijos administracijos ir gali skristi užsakomuoju skrydžiu tik iš to paties kaip ir atvykimo oro uosto. Leidimui gauti turistas turi pateikti paso kopiją, elektroninio bilieto keleivio skrydžio informaciją (lėktuvo bilietą) į abi puses, kelionės programos kopiją ir viešbučio kuponą.


4. Tabos oro uostas

Imigracija

  •  Įvažiavimo į Egiptą viza galioja 30 dienų.
  •  Asmenys be pilietybės prieš atvykimą į Egiptą yra patikrinami Egipto teisėsaugos institucijų. Likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki atvykimo būtina pateikti asmens be pilietybės paso kopiją. Siekiant išvengti įvažiavimo eilių dėl saugumo patikrų, asmenys be pilietybės gali gauti vizą ir saugumo patvirtinimą iš Egipto Arabų Respublikos ambasados prieš atvykdami į Egiptą.
  •  Siekiant išvengti griežtų saugumo patikros kontrolių, asmenims be pilietybės rekomenduojama nelankyti Petros ir Jeruzalės.
  •  Turistai, kurie pageidauja lankyti Kairą ir Petrą, pirmiausia turėtų aplankyti Kairą, o tik paskui Petrą. Priešingu atveju keliaujant iš Petros turistai neteks vizos.
  •  Asmuo, vykstantis į Egiptą su diplomatiniu pasu, privalo iš anksto gauti vizą Egipto Arabų Respublikos ambasadoje.
  •  Turisto pasas turi galioti ne trumpiau kaip 6 mėnesius skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos.

Muitai

  •  Kiekvienam keleiviui draudžiama į Egiptą įsivežti daugiau kaip 1 butelį alkoholinių gėrimų.
  •  Į Egiptą draudžiama įsivežti daugiau kaip 5000 Egipto svarų ir 10000 dolerių grynaisiais pinigais.
  •  Turistai privalo muitinės tarnyboms parodyti visus vežamus elektronikos prietaisus. Kai kurie elektronikos prietaisai, kaip pvz. video kameros, privalo būti deklaruoti ir užregistruoti pasuose. Prieš išvykimą iš Egipto turistai turi atšaukti tokias registracijos žymas parodydami užregistruotus prietaisus muitinės tarnyboms.
  • • Griežtai draudžiama su savimi gabenti koralus ir kitas jūros būtybes. Už tai Egipte numatytos baudos.


Civilinė aviacija

Užsakomieji skrydžiai:

  •  Elektroninio bilieto keleivio skrydžio informacija (lėktuvo bilietas) turi būti išduotas į abi puses – į priekį ir atgal. Lėktuvo biliete turi būti nurodyta ta pati atvykimo ir išvykimo vieta bei vežėjas. Atvykimo ir išvykimo datos turi būti vizos galiojimo intervale. Elektroninio bilieto keleivio skrydžio informacija (lėktuvo bilietas) turi būti spausdinta.
  •  Nėra leidžiama išvykti iš Tabos oro uosto užsakomuoju skrydžiu, jeigu turistas šalyje buvo ilgiau kaip 30 dienų. Jeigu turistas yra užsisakęs ilgesnę negu 30 dienų (bet ne ilgesnės trukmės kaip 90 dienų) kelionę, jis/ji turi gauti leidimą skrydžiui iš Egipto civilinės aviacijos administracijos. Leidimui gauti turistas turi pateikti paso kopiją, elektroninio bilieto keleivio skrydžio informaciją (lėktuvo bilietą) į abi puses, kelionės programos kopiją ir viešbučio kuponą. Tokiu atveju turistui nebus leidžiama grįžti užsakomuoju skrydžiu, o tik reguliariuoju.
  • Asmens tapatybės kortelė vykstant į Egiptą negalioja.

Atkreipiame dėmesį, jog Egipto piliečiams, norintiems skristi užsakomaisiais skrydžiais į/iš Egiptą(o), yra taikomi itin griežti apribojimai. Užsakomaisiais reisais Egipto piliečiai gali skristi tik turėdami Kaire išduotą Egipto Civilinės Aviacijos leidimą.

Turkija

Atkreipiame Jūsų dėmesį į tai, kad nuo 2013 m. sausio 1 d. sugriežtinama įvažiavimo į Turkiją tvarka. Vykstant į Turkiją keliautojai privalo turėti pasą, kurio galiojimas yra ne trumpesnis kaip 6 mėnesiai skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos, bei kuriame yra bent 1 tuščias lapas įvažiavimo ir išvažiavimo vizai-antspaudui. Asmens tapatybės kortelė vykstant į Turkiją negalioja.
Nuo 2014 balandžio 11 d. keliautojai nebegalės gauti vizos atvykę į Turkiją. Vietoj to, keliautojai turės gauti e-vizą (išduodamą elektroniniu būdu) dar prieš pradėdami kelionę. E-vizą galima gauti elektroniniu būdu nurodytu internetiniu adresu: https://www.evisa.gov.tr/en/.
Vizai gauti reikalinga turėti: pasą, galiojantį ne mažiau kaip 6 mėn. po kelionės pabaigos, skrydžio rezervacijos informaciją, kreditinę kortelę (Master arba Visa), kt. E-viza galioja tik tuomet, kai kelionės tikslas yra turistinis arba komercinis, kitais (studijų, darbo, kt.) atvejais viza išduodama ambasadoje ar konsulate.
Toliau išvardintų ES valstybių piliečiai (su sąlyga, kad jie turi įprastinį savo valstybės išduotą pasą) turės gauti e-vizą, nepaisant jų kelionės trukmės: Austrijos, Belgijos, Kroatijos, Graikijos administruojamo Kipro, Airijos, Nyderlandų, Ispanijos, Jungtinės Karalystės. Taip pat e-vizą privalo gauti užsieniečiai (aliens), gyvenantys Lietuvoje, Estijoje, Latvijoje.
E-vizą taip pat turės gauti toliau nurodytų valstybių piliečiai, jeigu jų kelionė į Turkiją užtruks daugiau nei 3 mėnesius: Bulgarijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Suomijos, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos, Italijos, Lietuvos, Maltos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos, Slovėnijos, Švedijos (gali būti taikomos papildomos sąlygos).
E-vizą taip pat turės gauti toliau nurodytų valstybių piliečiai, jeigu jų kelionė į Turkiją užtruks daugiau nei 30 dienų: Vengrijos, Latvijos, Rusijos.
Asmenims be pilietybės, turintiems kelionės dokumentą (ne pasą), reikalinga viza, kuri išduodama Turkijos Respublikos ambasadoje (Didžioji g. 37, Vilnius, tel. 85 264 9570).

Prašome atkreipti dėmesį, jog Lietuvos piliečiams, vykstantiems į Turkiją trumpesniam nei 3 mėnesių laikotarpiui, tvarka nesikeičia, t.y. vizų nereikia.
Pateikta informacija aktuali tik kai į Turkiją vykstama ilgesniam nei 30 dienų (Latvijos, Rusijos piliečiams) ar 3 mėnesių (Lietuvos, Estijos ir kt. piliečiams) laikotarpiui, taip pat kai vyksta užsieniečiai, gyvenantys LT, LV, EE.

Daugiau informacijos galima rasti Turkijos užsienio reikalų ministerijos internetiniame tinklalapyje: http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa;
Turkijos Respublikos ambasadoje (Didžioji g. 37, Vilnius, tel. 85 264 9570).

Tunisas

Vykstant į Tunisą turisto pasas turi galioti ne trumpiau kaip 6 mėn. skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos.
Vykstant į Tunisą būtina turėti viešbučio užsakymo patvirtinimą ir skrydžio bilietus pirmyn-atgal arba vizą. Vizos negalima įsigyti kertant Tuniso sieną (būtina įsigyti iš anksto)!

Informuojame, kad Tunise įvestas naujas mokestis turistams (Turisto mokestis / Išvykimo mokestis), kuris bus taikomas nuo 2014 m. spalio mėn. 1 d.
 

  •  Mokestis bus taikomas visiems klientams, išvykstantiems iš Tuniso nuo spalio 1 d. ir vėliau (išvykstantiems oru, vandeniu, žeme ir kt.).
  •  Mokestis bus taikomas visiems ne vietos gyventojams, nepriklausomai nuo jų pilietybės, išskyrus užsienyje gyvenančius tunisiečius.
  •  Mokestis bus taikomas visiems asmenims, įskaitant ir vaikus, nepriklausomai nuo jų amžiaus (net ir kūdikiams).
  •  Klientai turės sumokėti 30 dinarų (TND) už antspaudą, kuris bus dedamas į jų pasą ir kurį vėliau patikrins Imigracijos policija.


DĖMESIO: antspaudas perkamas už dinarus (TND) oro uoste išvykimo metu (nebus galimybės atsiskaityti užsienio valiuta – eurais, doleriais, kt.)

Mokesčio dydis nepriklauso nuo viešnagės laikotarpio.

Tailandas

Vykstantiems į Tailando Karalystę reikalinga viza. Lietuvos piliečiai, vykstantys į turistinę kelionę Tailande, turi iš anksto gauti 15 dienų galiojančią turistinę vizą. Vizai gauti reikalinga pateikti galiojantį pasą (paso galiojimo laikas ne trumpesnis kaip 6 mėn. nuo įvažiavimo į Tailando Karalystę dienos), 2 spalvotas nuotraukas (darytas ne seniau kaip prieš 6 mėn., 4,5cm x 3,5cm formato), lėktuvo bilietą (į abi puses arba į kitą šalį), viešbučio rezervacijos arba kelionės plano kopiją. Dėl papildomos ir tikslesnės informacijos apie vizas prašome kreiptis į Tailando Karalystės konsulatą el. paštu visa@thaiconsulate.lt, tel.: (5) 268 1892 arba teirautis savo kelionių agentūroje.

Indija

Vykstantiems į Indiją reikalinga viza. Dėl Indijos Respublikos turistinės vizos gavimo būtina kreiptis ne vėliau kaip likus 30 dienų iki kelionės pradžios. Atkreipiame dėmesį, jog Lietuvos Respublikos piliečio pasas turi galioti ne trumpiau kaip vienerius metus ir turėti bent vieną tuščią lapą vizai. Daugiau ir tikslesnės informacijos apie vizas teiraukitės „BLS International Visa Services Baltic“ tel. +37052620455, el. paštu visainfo@blsindiavisa.com ir kelionių agentūrose.

JAE

„Nuo 2014 m. kovo 22 d. Lietuvos Respublikos piliečiai (kaip ir kitų Europos Sąjungos šalių piliečiai), vykstantys į Jungtinius Arabų Emyratus, atleidžiami nuo reikalavimo iš anksto turėti įvažiavimo vizą. Lietuvos Respublikos piliečio pasas turi galioti ne trumpiau kaip 6 mėnesius skaičiuojant nuo išvažiavimo iš Jungtinių Arabų Emyratų dienos. Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos ir kt. ne Europos Sąjungos šalių piliečiams reikia įsigyti išankstinę vizą. Detalesnės informacijos apie vizų išdavimo tvarką teiraukitės kelionių agentūroje arba Jungtinių Arabų Emyratų ambasadoje Berlyne tel. +49 30 516 516

Šri Lanka

Vykstantiems į Šri Lanką reikalinga viza. Nuo 2012 m. sausio 1 d. Šri Lankoje pradėjo veikti elektroninė leidimų kelionėms sistema. Daugiau informacijos galite rasti http://eta.gov.lk/. Trumpalaikiam vizitui keliautojai turi gauti elektroninį leidimą kelionei, kuris galioja 30 dienų nuo atvykimo į Šri Lanką dienos. Atkreipiame dėmesį, jog vykstant į Šri Lanką paso galiojimo laikas turi būti ne trumpesnis kaip 6 mėn. nuo įvažiavimo į šalį dienos. Elektroninio leidimo atvykti į Šri Lanką turėtojai migracijos tarnyboms pareikalavus privalo įrodyti, kad turi lėktuvo bilietą į abi puses (į ir iš Šri Lankos) bei pakankamai lėšų padengti asmenines išlaidas buvimo Šri Lankoje metu. Daugiau ir tikslesnės informacijos apie vizas ieškokite http://www.immigration.gov.lk, http://eta.gov.lk ir teiraukitės kelionių agentūrose.

Izraelis

Prašome atkreipti dėmesį į Izraelio sienos kirtimo specifiką. Lietuvos piliečiai gali įvažiuoti į Izraelį be vizos ir būti Izraelio teritorijoje iki 90 dienų. Pasas turi galioti ne trumpiau nei 6 mėnesius nuo kelionės pabaigos. Asmens tapatybės kortelė Izraelyje negalioja! Kertant Izraelio sieną, būtina su savimi turėti galiojantį Lietuvos Respublikos piliečio pasą, medicininių išlaidų/kelionės draudimą patvirtinantį dokumentą, atvykimo tikslą ir sąlygas patvirtinančius dokumentus (viešbučio kuponą, skrydžio ten ir atgal bilietus), turimas lėšas patvirtinančius dokumentus. Rekomenduojame turėti paso bei draudimo poliso kopijas. Sprendimą dėl įleidimo/neįleidimo į šalį priima Izraelio pasienio kontrolės pareigūnas po pokalbio su užsieniečiu. Pasienio kontrolei turistai turi pateikti pasus ir užpildytas specialias formas, kurios išduodamos pasienyje. Jei planuojate iš Izraelio vykti į Iraną, Libaną, Libiją, Sudaną, Siriją ar Jemeną, informuokite pasienio pareigūnus iš anksto, kad jums nėra reikalingas Izraelio spaudas pase. Išvardytos šalys neįsileidžia asmenų, kurių pasuose yra Izraelio spaudas. Asmenys, kurių pasuose yra galiojančios arba pasibaigusios Sirijos Arabų Respublikos, Jungtinių Arabų Emyratų, Libano, Libijos, Irano, Sudano, Jemeno vizos ar spaudai, vadovaujantis Izraelio Respublikoje galiojančiais teisės aktais gali būti neįleisti į Izraelio teritoriją, todėl asmenys, vykstantys į Izraelį, kurių pasuose yra minėtų šalių vizos ar spaudai, iki kelionės pradžios privalo pasikeisti pasus.

Kita svarbi informacija

Pažymėtina, kad mokestis už vizas yra negrąžinamas, net jei konsulinės įstaigos priima sprendimą vizos neišduoti.

Aktualios ir smulkesnės informacijos apie vizų išdavimo tvarką, vizai gauti reikalingus dokumentus, kainas, vizos ir jos formalumų sutvarkymą bei kitos su vizomis susijusios informacijos teiraukitės atitinkamos šalies ambasadoje, savo kelionių agentūroje, ieškokite mūsų interneto svetainėje www.novaturas.lt.Vizų išdavimo tvarka ir kiti imigracijos reikalavimai ne Lietuvos piliečiams gali būti kitokie. Informaciją apie vizas ir jų gavimo tvarką teikia reikiamos šalies diplomatinės atstovybės ir/ar konsulinės įstaigos. Jeigu Lietuvoje gyvenantys asmenys kitos šalies vizos Lietuvoje įsigyti negali, jie turi kreiptis į artimiausią reikiamos šalies ambasadą.

Pastaba. Ši informacija yra paruošta turistams ir kelionių agentūroms 2014.09.11. Imigracijos, muitų ir civilinės aviacijos taisyklės sezono metu gali keistis. Kelionių agentūroje ar reikiamos šalies diplomatinėje atstovybėje būtinai pasiteiraukite naujausios informacijos. NOVATURAS neatsako už tai, kad neįsigijęs (negavęs) vizos turistas neišvyksta į kelionę, taip pat už pasienio, migracijos, muitų ir civilinės aviacijos tarnybų priimtus sprendimus turisto atžvilgiu.